Феновете на Динамо Дрезден за пореден път впечатлиха света на футбола.

Колоритните привърженици от областта Саксония в Източна Германия, винаги са се славели като едни от най-верните в цяла Европа, макар отборът им да не е играл елитен футбол от 24 години насам.

Този път те надминаха и собствените си стандарти, след като буквално заляха Берлин за гостуването си на Херта в мач от Купата на Германия.

35-хилядна армия в жълто окупира столицата още от ранния следобед, макар мачът да бе в работен ден и от сравнително ранна фаза на турнира - 1/16-финал.

Останалата част от "Олимпиащадион" в столицата пък бе запълнена от фенове на Херта, което създаваше невероятна атмосфера.

Играчите на терена също направиха шоу - 2:2 в редовното време, като изравнителният гол за Динамо падна в последната 90-ата минута.

Драмата бе пълна и в продълженията, когато гостите от Дрезден поведоха, но в 122-ата минута Херта изравни, за да прати мача в дузпи, които спечели с 5:4.

35 000 жълти фенове си тръгнаха разочаровани към Саксония, но пък впечатлиха целия свят.

Те пропътуваха 400 км в двете посоки, а бройката им бе по-голяма от капацитета на техния "Рудолф-Харбиг" у дома, който побира 32 000 човека.

За пореден път обаче феновете на Динамо показаха как се подкрепя отбор, макар да заема предпоследното място във втора Бундеслига, а голяма част от тези 35 000 да не са го гледали никога в елита.