Британският спортен сайт "Talk Sport", представи по доста интересен начин съседите ни от Северна Македония преди Европейското първенство по футбол.

В серия от материали, които сайтът посвещава на участниците на Евро 2021, имаше такъв и за македонците. А естествено, че акцентът му бе нападателя Горан Пандев, който е голямата звезда на дебютанта на турнира.

Това, което привлича погледите е заглавието, в което се казва на шега, че легендата на македонския футбол всъщност е по-стар от самата държава.

В материала се уточнява, че Северна Македония получава своята независимост от Югославия през 1991-а, осем години след като Горан се ражда в град Струмица.

Естествено, че Пандев има сериозна кариера и поводи за гордост в нея, като в материала на биртанската медия се отделя внимания на участието му в Интер на Моуриньо, който през 2010-а завоюва требъл, спечелвайки Шампионска лига, Серия "А" и Купата на Италия.

Северна Македония със сигурност е най-изненадващият участник на Европейското, но не трябва да забравяме, че страната се добра там благодарение на новия формат.

Странният регламент позволи на един измежду най-слабите на континента да се класира чрез по-ниското ниво на турнира Лига на нациите.

В случая от това се възползва Северна Македония.

При стария формат на квалификациите, едва ли съседите ни щяха да попаднат сред 24-те най-добри тима на континента.