Все пак Тонев заяви, че има футболисти, които не заслужават да са в Левски.

"Утре ще имаме разговор с Тодор Батков и ще видя какво ще се прави. Правим три загуби подред. Това, което свлече надолу е мачът е Миньор Перник, където играта бе безобразна. Това мога да кажа", заяви Тонев.

"Не бих могъл да коментирам какво е било декември, прави ми впечатление, че трети мач не можем да вкараме гол. Съвкупност от фактори са според мен. Очаквам да се излеят кофи в помия сега, и той (Гонзо б.р.) го очакваше това. Аз не очаквах загуба в Ловеч."

"Стадионът се напълни и не спряха да пеят, в много отношения публиката е изпреварила отбора. В момента се опитвам да бъда спокоен, по принцип съм по-краен като човек. Много неща ме притесняват. Аз мога да кажа, че изпитвам огромен респект (към публиката б.р.), особено след две загуби, това което видях днес е нещо което нямам думи."

"Нямам намерение да говоря празни приказки, има неща които трябва да останат в кухнята. Не ми харесва, че много неща излизат от кухнята на клуба."

"Аз съм много агресивен и краен и в момента се опитвам да се сдържа и така е редно. Знам какво искат феновете, не искам да коментирам нищо. Прави му чест на него (Гонзо), че пое отбора и обича Левски безрезервно, това е ясно. Утре ще се видя с него да поговорим насаме. Тодор Батков не е в България. Не искам да взимам много строги мерки. Аз съм три месеца тук и усещам с всеки изминал ден какво е Левски."

"Не е никакъв експеримент (назначението на Гонзо за треньор б.р.), беше момент, в който трябваше да вземем решение за 4-5 часа, прави му чест, че прие, защото е мъж и има характер."

"Няма да коментирам никой, има хора, които не заслужават тази публика и да са в Левски", завърши Тонев, цитиран от Гонг.