Баварският колос отстрани Реал (Мадрид) на полуфиналите след изпълнение на дузпи, при които надделя с 3:1. Хайнкес обаче беше много разочарован, че губи трима футболисти за финала срещу Челси на "Алианц Арена". Холгер Бадщубер, Давид Алаба и Луис Густаво получиха жълти картони в реванша на "Сантяго Бернабеу", които ги вадят за двубоя за трофея в надпреварата.

"Не е добре, че загубихме трима от най-добрите ни футболисти", каза Хайнкес. "Бадщубер имаше бележит сезон, Алаба е много добър от лявата страна и Луис Густаво игра много добре през последните седмици. Те са щастливи, че продължаваме на финала, но също така са тъжни. Ще ни липсват във финала."

Наставникът на Байерн обаче е доволен от характера на своите възпитаници, които намериха начин да превъзмогнат изоставането от два гола, които получиха в първите 14 минути. Ариен Робен върна едно попадение и мачът отиде в продължения, а след като нов гол не падна, двубоят бе решен от рулетката на дузпите.

"Беше магическа вечер", каза бившият треньор на Реал. "Имахме проблеми през първите 15 минути, но след това отборът ми пое нещата в свои ръце и доминираше в мача."

"Бяхме фантастични – победата е специална за Байерн", каза още Хайнкес, цитиран от Novsport.