Преди двубоя в Разград, "сините" имаха две точки аванс пред шампиона, но с успеха домакините си върнаха лидерската позиция, и са с 32 точки, пред Левски с 31, и ЦСКА и Ботев Пд доста по-назад с по 25 точки в актива си.

Левски все още няма победа в А група срещу Лудогорец, като и миналата есен загубиха със същия резултат в Разград. "Сините" записаха поражения този сезон от преките си конкуренти – ЦСКА и Лудогорец. Шампионите от своя страна се връщат на правилния път, след колебанията в последните няколко мача, и се пребориха заслужено за трите точки, предаде Гонг.

Лудогорец победи именно основните си конкуренти в първенството, като на своя стадион тази есен биха и ЦСКА. Очаквано, дербито за първото място бе изтъкано от доста нерви, които попречиха на класата на футбола. Въпреки това, Лудогорец бе с една идея по-съсредоточен в защита, и по-остър в нападенията си, за да си осигури успешния завършек.

Левски игра за пореден път пасивно, без интересни идеи в атака, и дори единственото попадение дойде малко случайно. Най-добре в "синия" лагер се представи дебютантът на вратата Ивайло Василев, който предотврати мачът да се реши доста по-рано, с няколко отлични спасявания. В 12-та минута, след по-активно начало за Лудогорец, домакините откриха резултата. Това стана след разбъркване в пеналта на Левски, при което Светослав Дяков отдясно успя да прати топката успоредно на голлинията, там Димов не се ориентира, изчисти на крака на Моци, той шутира, последва ново меле, при което вече Генчев успя да прати топката между купа от играчи в мрежата на "сините".

До края на полувремето по-опасните ситуации бяха пред вратата на Василев, който се намеси решително при удари на Иван Стоянов, Марселиньо и Барт. От другата страна Левски търсеше статични положения, но дори и при тях не успяваше да стигне до реална голова възможност. Левски се възползва от недоразумение в пеналта на Лудогорец, веднага след подновяването на играта през второто полувреме и в 47-та минута Илиан Йорданов изравни.

Голът бе подобен на този на Лудогорец от първото полувреме, но Йорданов определено имаше и късмет, за да прати топката между защитниците в "зелено".
Мюлдер центрира отдясно, топката бе свалена от Марсиньо към Йорданов, и той я промуши между няколко бранители в мрежата на Урош Голубович.

Станислав Генчев реализира втори гол в срещата в 58-та минута. От 30-32 метра полузащитникът се спря, нагласи си топката и стреля мощно, в горния ляв ъгъл на Василев, вкарвайки страхотно попадение, за 2:1 в полза на Лудогорец. В следващите минути Борислав Цонев и Жоао Силва се появиха в игра за Левски, но тези промени на Илиан Илиев не доведоха до нищо съществено, като дори близнакът Цонев се забеляза повече на терена отколкото португалеца.

В заключителните десетина минути Левски изглеждаше вече и без желание да търси поне равенство, което да го задържи на върха в класирането. "Сините" и не заслужиха с изявите на "Лудогорец Арена", да вземат нещо от мача. Лудогорец също не изигра най-бляскавия си двубоя, но с повече старание взе три точки, изстреляли го отново начело на А група.

Ивайло Петев: Бяхме фантастични

Илиан Илиев: Не ни липсваше класа, а спокойствие

Вижте класирането в А група