21-годишният Димитров отпадна в третия кръг след поражение от швейцареца Станислас Варвинка с 6:3, 4:6, 1:6. В предишния си мач обаче той влезе в историята като първият български тенисист, който побеждава действащ номер 1 в световната ранглиста, след като елиминира Новак Джокович (Сърбия) в три сета.

Димитров през следващата седмица ще участва на друг турнир от сериите "Мастърс" в Рим, където ще направи дебют.

"Добра седмица. Гледам напред към Рим! Благодаря на всички за подкрепата! Бяхте страхотни", написа Димитров във "Фейсбук".

Поставеният под номер 15 Вавринка изрази задоволството си от победата над Димитров. Българинът отново показа страхотни отигравания, но в крайна сметка физическите и психически сили, които изразходва в предишния си мач при 3-часовия успех над Джокович си казаха думата.

"Доволен съм. Труден мач. Григор е страхотен играч и много труден съперник. Не беше лесно, особено в началото, когато трудно намирах играта си. Постепенно започнах да намирам ударите си, заиграх агресивно от основната линия и това беше най-важното за победата", коментира Варвинка.

"Той спечели първия сет и аз трябваше да променя някои неща. В началото той диктуваше темпото и контролираше мача. Опитах се да го натисна малко повече бекхенда му, да играя по-здраво и да доминирам в разиграванията. Получи се. Успях да кроя в края на втория сет, а в третия наистина заиграх много, много силно, коментира Вавринка.

"Григор е невероятен тенисист, бъдещето на тениса. Може да прави всичко на корта. Той трябва да продължи да работи здраво, да се подготви за оставащите месеци до края на на годината и нещата ще се получат", допълни швейцарецът, който миналата неделя спечели титлата на клей в португалския град Оейраш.

Димитров напусна надпреварата, но от следващата седмица ще се изкачи до рекордното в кариерата си 26-о място в световната ранглиста, информира БТА.