Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, в което чистите положения почти липсваха. Гостите все пак успяха да стигнат до попадение в 9-та минута, когато Александър Бранеков засече с глава топката след центриране от корнер и вкара за 1:0.

За "Черно море" най-чистата ситуация бе в 30-та минута, когато Симеон Райков изпълни опасно пряк свободен удар от 25 метра, но вратарят Божидар Митрев показа отличен рефлекс и успя да избие топката.

В 39-та минута Даниел Генов можеше да вкара нов гол за гостите, но след удара му от границата на наказателното поле топката попадна право в ръцете на вратаря Георги Китанов.

В 53-та минута Даниел Генов стреля много опасно по диагонал към вратата на домакините, но вратарят Георги Китанов внимаваше и успя да улови топката. В 60-та минута Симеон Райков стреля от пряк свободен удар от 30 метра към вратата на "Локомотив", но топката попадна в ръцете на вратаря Божидар Митрев.

В 68-та минута вратарят Божидар Митрев показа отново отлична реакция и спаси топката след удар на Симеон Райков от пряк свободен удар. В 70-та минута вратарят Божидар Митрев отново показа класа и спаси опасен удар на Иван Коконов, предаде БТА.

В 90+4 минута на мача Божидар Митрев запази врата си "суха" след удар на Живко Петков с глава.

В друг мач от кръга "Славия" победу мъчно "Хасково" с 1:0. Мачът на стадиона в квартал "Овча Купел" не бе от особено високо качество като пред около 300-400 зрители "белите" изобщо не впечатлиха с играта си, но все пак стигнаха до важната победа след гол на Радослав Кирилов през второто полувреме.

По този начин "Славия" се измъкна от зоната на изпадащите, където пък вече компания на Хасково ще прави "Локомотив Пловдив".