На срещата ще се обсъди вариантът новото дружество ФК ЦСКА да стане правоприемник на старото ПФК.

"Легитимната власт на футбола в България е шефът на БФС. Трябва да се съобразяваме с техните решения. Не знам каква ще му е позицията, знам, че е много болен от два месеца, постоянно стомах го е болял човека. Дано се е излекувал и да седнем да говорим като хората", каза Ганчев, цитиран от БТА.

"През годините се направиха много компромиси. Излишно е да споменавам примерите. И "Берое", и Разград, и "Локомотив Пловдив", и "Ботев", и който си искате. Ако не е българска практика, има европейска практика. Тя се случи с "Глазгоу Рейнджърс".

По същата схема сме направили със старото и новото ЦСКА. Да не ми обясняват, че ще нарушим законите на ФИФА, Фафа и т.н. Новото дружество на Глазгоу Рейнджърс купува активи във вид на титли и УЕФА му даде път да съществува. А в старото дружество синдикът се разпорежда. Не си мислете, че съм някакъв гений да го измисля това. Просто го взехме и прекопирахме от "Глазгоу Рейнджърс", каза Гриша Ганчев.

Той добави, че ЦСКА може да бъде голям клуб и със значително по-малко средства от хвърлените при предишните ръководства и довели "червените" до тежката ситуация.

"Ще харчим толкова колкото изкарваме. И с малко пари може да правим големи работи", каза още Ганчев, цитиран от БТА.