"Това са реалностите след много години, в които нищо не се правеше за спортните бази. Ние като клуб в тези години сме вложили доста пари, за да изпълняваме препоръките на комисиите. Ако не се помогне от страна на държавата, не знам как ще се играят мачове в София. Трябва да се вземат спешни мерки, ситуацията е много тежка", каза Баждеков след подписването на меморандума срещу футболното насилие в сградата на БФС.

Вижте видео от изказването на Константин Баждеков

"Ние трябва да дадем над 500 хиляди това лято, за да отговаря стадион "Георги Аспарухов" на изискванията за международни мачове, но това не е перспективно решение, а закърпване на положението. Пълно обновяване на "Герена" ще струва 70 милиона евро, но то може да се направи поетапно. Възможно е да се стартира с една трета от тази сума и в рамките на 2-3 години стадионът да отговаря на всички изисквания", допълни Баждеков.

Той разкри и какво се случило на срещата между футболните босове за обсъждане на телевизионните права.

"Има една реална оферта за ТВ правата за следващия сезон, която ще бъде обсъдена и до десетина дни ще има развитие. Догодина първенството ще се излъчва по телевизията. Офертата е реална с оглед на ситуацията", сподели финансовият директор на Левски.