Новият епизод на SportCast идва в малко по-различен вариант и с по-различна тематика.

Деян Веселинов разговаря с Калин Караиванов от екипа на Dir.bg за медийните политики на българските клубове, манипулациите в спортната журналистика и отношението на голяма част от футболния елит към репортерите. В епизода специална част е посветена и на мач номер 1 в света - испанското Ел Класико между Реал и Барселона, което през уикенда на практика реши сезона в Ла Лига.

"В Испания Реал и Барса са държавна политика и често властта си затваря очите, когато двата колоса нарушават финансовите правила, просто защото вече са се превърнали и в златна кокошка за туризма. Но макар Ел Класико през последните сезони да позагуби от блясъка си, все още е мач номер 1 в света", разказва Калин Караиванов.

Гостът не пропусна да сподели и любопитни истории от посещенията си на мачове в Русия, където се среща с насочен Калашников срещу него още на летището, както и с представители на местните спецчасти.

Как медиите манипулират аудиторията си? Защо националният отбор по футбол скъса връзката с феновете? Каква е разликата в отношението към запалянковците в столичните грандове "Левски" и ЦСКА преди дерби? Ще остане ли Шави в Барселона, каква е тайната на успеха на Карло Анчелоти в Реал и защо Диего Симеоне изостави (за кратко) любимия си антифутбол?

Отговорите на всички тези въпроси, както и много други интересни теми може да гледате в новия епизод на SportCast, идващ със специално намигване към всички фенове на Ла Лига в България: