Реваншът от полуфиналите за Купата на България между "Левски" и ЦСКА вероятно ще се играе пред празни трибуни. Това би бил първи случай, в който вечното дерби остава без публика.

Мачът е на 25 април, сряда, като след първия двубой фаворит са "сините", спечелили с 2:0. Те са и домакин на реванша.

В сряда обаче от сектора с техни привърженици полетя бомбичка, която рани двама полицаи, като жена в униформа бе окървавена и претърпя операция с прорезни рани по лицето и опасност за зрението.

Дисциплинарната комисия на БФС ще се събере за санкция, която по нормативните документи трябва да е 2 мача пред празни трибуни. Толкова изтърпяха по-рано през сезона "Локомотив" (Пд) и ЦСКА, след като техни привърженици се сбиха на пистата на стадиона в Пловдив.

В добавка "Левски" е с последно предупреждение, след като фенове на отбора удариха със снежна топка страничния съдия на домакинството с "Берое" по-рано тази пролет. И следващото провинение - а то е много тежко, ударено длъжностно лице, и то с последствия, е задължително за поне 2 мача пред празни трибуни.

Разбира се, БФС през годините неведнъж е "пребледнявал" в такива ситуации. Но след като през есента пловдивското дерби остана без публика, просто е задължително сега същото да се случи и със столичното. В името на това да се види, че законите са за всички и трябва да се спазват.