Рубенс Барикело, бразилският пилот от Формула 1 от миналото десетилетие, разказа интересна и тъжна история около състоянието на Михаел Шумахер. Двамата са добри приятели, караха заедно във Ферари и се познават от 20 години.

Германецът, седемкратен шампион във Формула 1, се възстановява в швейцарско градче, след като преди повече от пет години получи тежки травми на мозъка от падане на ски.

"Опитах веднъж да отида да го видя - каза бразилецът. - Само веднъж се реших да попитам съпругата му. Корина решава кой може да посети Михаел и кой не. Тя беше учтива, разбра, че имам желание да съм там, но отвърна: Вярвай ми, Рубенс - това няма да е добре нито за теб, нито за него. Каквото и да значи това, никога повече не попитах дали е възможно да го видя".

Жан Тод, близък приятел на семейството, даде голямо интервю за британски медии тази седмица, като отклоняваше въпросите за Михаел. Най-после успяха да го склонят да каже кога е бил последният му конкакт с фамилията.

"Вижте, мога да кажа едно - семейството му полага невероятни усилия и се бори за него - каза Тод.- Ужасно ме натъжава това, че не мога да го видя, но знам, че е по-добре. Комуникацията с приятел е трудна в такъв момент, а той бе истински приятел и комуникацията с него нещо много ценно за мен. След като това е променено, може би е за добре, че не отивам да го видя."