Григор Димитров и Димитър Кузманов говориха вдъхновени след победите си на сингъл в мача България - Молдова.

Техните успехи над Раду Албот и Александър Козбинов изведоха нашия отбор с две успеха начело в група С на ATP Cup след третия ден на турнира.

"На корта напрежението е огромно - каза Кузманов. - Това е различна надпревара - да играеш за страната си е много специално.

Не играя само за себе си, а за всички хора, които са тук и ме гледат, както и за тези, които са пред телевизора и гледат. Радвам се, че успях да издържа до края. Сервирах за мача, имах три мачбола. Така е в живота, така е и в тениса - нищо не идва лесно, трябва да се бориш за него.

Това е най-важното нещо за мен. Правим го за всички тези хора тук и за всички вкъщи, които гледат. Там е много късно.

Надявам се, че направих хората горди. Това е нашият дух. Съединението прави силата - това е казано на нашия герб. Това правим и ние."

Това беше първата победа на Мико в ATP, която му донесе и 15 т. за ранглистата.

Григор Димитров се усмихваше широко след своя успех над първата ракета на молдовците Раду Албот:

"Всичко е прекрасно до момента. Какво да кажа? Много сериозно приемам ролята си на играещ капитан. Не е много лесно, понякога ми липсва малко енергия. Опитвам да се фокусирам, доколкото мога. Беше важно и Димитър да спечели първия мач.

Съотборниците ми ме вдъхновяват. Говорим си много, забавляваме се заедно, това прави нещата много по-лесни. Понякога оставяме и тениса настрана, можеш да се насладиш на момента. В същото време работим много здраво. Всеки от тях показва чудесна дисциплина. Много се радваме, че играем пред тази публика, така че - хора, много ви благодаря за подкрепата.

Всяка мечта започва с вяра. Щом сме тук, значи вярваме в себе си."