Григор Димитров отказа да затвори вратата си за участие на US Open и предхождащия го Мастърс в Синсинати (който също ще е в Ню Йорк тази година), като в интервю за Sky Sports изказа опасения за евентуално пътуване зад Океана.

Гришо е полуфиналист от последното издание на надпреварата от Големия шлем.

Не са малко асовете в тениса, които вече официално отказаха мачовете в Щатите заради пандемията, а още няколко се очаква да го сторят.

"Ако трябва да съм честен, в момента изобщо не съм сигурен - каза българинът. - Всеки ден мисля за това, но въпросите са много, а отговорите - малко.

Преболедувах вируса и знам какво е чувството. За европейците е трудно, защото трябва да пътуваш 12 часа и да смениш няколко полета до Ню Йорк, след което попадаш в "балона" около турнира, където има ограничения, но пак ще сме над 1000 души...

Надявам се никой да не се зарази, защото тогава нещата ще станат много сложни. Дори да бъде уреден въпросът с пътуванията, пак е трудно, играчите отиват там да се състезават, а ще трябва да мислят за толкова други неща.

Тренирам усърдно и се чувствам все по-добре. Моментът е деликатен и не мога да заявя със сигурност дали ще участвам или не. С щаба ми ще изчакаме да видим кои играчи ще решат да се включат. Разбирам колебанията на всеки.

Много от тенисистите няма да искат да предприемат това пътуване. Не можеш да спреш играчите от това да отидат на ресторант, да кажем. Но съм сигурен, че всички, които са в Ню Йорк, ще спазват разпоредбите в необходимата степен.

Това означава обаче да изкараш 4-5 седмици на едно и също място с едни и същи хора. Нещо, което е доста трудно."