Как тренират и поддържат формата си в условията на социална изолация българските спортисти ли?

Българската федерация по тенис ще опита да ни даде нагледен отговор, като започва кампания "Вкъщи с българските тенис звезди.

Нейното послание е: "Обичаме тениса, можем и у дома".

Идеята на поредицата е водещите ни тенисисти ще споделят своите видео тренировки и актуалните си послания към обществото.

Те, както и всички ние, са в странна ситуация на домашна изолация, която нарушава ритъма на нормалното им ежедневие.

Освен какво правят водещите състезатели, за да съхранят здравето и спортната си форма, в поредицата ще видим и как живеят тенис клубовете в страната, по времето на извънредното положение?

С тази кампания Българската федерация по тенис подкрепя наложените извънредни мерки и призива "#останивкъщи". И оказва подкрепа за състезателите, които търсят начин да намалят стреса и да продължат, въпреки преустановения спортен календар.

"Вкъщи с българските тенис звезди" се открива от Виктория Томова.

Първата ракета на България при дамите имаше силен старт на 2020 година - титла от на турнира на твърди кортове в зала в Съндърланд (Великобритания), финал на друг ITF турнир с награден фонд 25 хиляди долара в Глазгоу и победи в Талин с националния отбор на България за запазване мястото в група I на зона Европа/Африка на "Фед Къп".

Сега обаче Вики е вкъщи и показва някои от упражненията, които прави за формата си в специфичната ситуация.