Ник Кирьос се завърна на корта, след като се подвизава на турнира в Атланта, а сега е напът да започне участието си във Вашингтон.

Рядко се вижда австралиецът да играе на два поредни турнира, но той е готов отново да направи пробив към предните позиции в ранглистата.

Той даде пресконференция, в която говори за това как се чувства и освен това коментира ситуацията с Наоми Осака. Тя се оплака от проблеми с психичното здраве и се отказа от "Ролан Гарос" преди няколко седмици.

"Кортът не ми липсваше толкова много. Хубаво е да се върна на турнири, на които се чувствам комфортно. Но се чувствам и странно. Винаги имам чувството, че може за последен път да съм на този турнир. Да видя феновете да се връщат е най-хубавото.

Вече не играя за себе си, но за хората, които ме подкрепят. Когато бях млад, не съм си поставял цели да спечеля турнири от Големия шлем или нещо такова. Този спорт не ми харесваше. Превърна се в нещо хубаво, защото победих най-добрите и спечелих титли. До известна степен станах емблематичен за тениса поради факта, че правя нещата по моя начин.

Играх само пет турнира в последните две години, но ако погледнете социалните мрежи, всички пишат за мен на всеки две седмици. Ако съм толкова слаб в спорта, защо толкова ме промотират? В себе си знам, че съм много добър в спорта, а характери като мен са нужни. В началото на кариерата си получавах много омраза, расизъм и други глупости от феновете. Това ме направи по-силен психологически.

Случи ми се нещо подобно на това с Наоми Осака. Сега е модерно да се говори за това, но по мое мнение преживях 20 пъти по-сериозни неща от Осака. Като 18-годишен ми бе много трудно да преживея подобно нещо, но сега съм на 26 и знам, че всичко е безсмислено."