Рафаел Надал изстрада една от най-драматичните си победи, като след петсетов трилър срещу Тейлър Фриц, успя да се класира за полуфиналите на "Уимбълдън".

Още в първия сет на мача Матадора получи мускулен проблем в областта на корема, който видимо повлия на играта и най-вече на сервиса му.

Въпреки това Надал за пореден път доказа на света какъв боец е и успя да достигне до победата с драматичен тайбрек в последния сет.

След мача той призна, че е изпитвал такива трудности по време на мача, че на моменти не е бил сигурен дали изобщо ще успее да го доиграе.

"Не знам как направих този обрат. Щастлив съм, че въпреки всичките трудности успях да спечеля. На моменти мислех, че изобщо няма да мога да доиграя мача.

Публиката помогна с енергията, която ми даваше през цялото време. Надявам се да съм готов за следващия мач. Срещу Ник Кирьос ще трябва да съм на 100%, за да мога да спечеля", сподели Матадора.

Снимка: АР/БТА

Неговият опонент Тейлър Фриц, който бе толкова близо до сензацията призна, че след края просто е искал да се разплаче. Американецът не скри, че това е най-тежката му загуба и най-неприятният му момент в кариерата.

"Беше тежък мач, но се получи първокласен сблъсък. Накрая Рафа наистина бе много силен. Чувствах, че на моменти мога да направя повече, но нещата просто не сработиха.

След последната точка седнах за миг и усещах, как просто искам да плача. Никога не съм усещал подобно нещо, абсолютно никоя загуба не ме е карала да се чувствам така.

Именно заради това съм сигурен, че този мач боли повече от всеки друг.

Все пак съм доволен от постигнатото в целия турнир. Движа се в правилна посока, още с жребия целта ми бе да достигна до този четвъртфинал срещу Надал. Може би след няколко дни ще извлека и позитивите от този мач, към момента обаче има само разочарование", сподели той.

Снимка: АР/БТА