Световният №2 в тениса Рафаел Надал е поредният играч, който сподели песимистична прогноза за евентуално връщане на играта в рамките на 2020 година.

Испанецът е категоричен, че здравето на хората остава основен приоритет, но е на мнение, че на играчите трябва да им се позволи да тренират на открито в близките седмици.

"Имахме много труден месец и половина. Новините не са добри и много хора умряха. Ще има сериозни икономически проблеми, като хора ще загубят работата си. Приоритетът продължава да е спасяване на животи. Трябва да се вземат важни мерки, драстични, защото за съжаление към момента няма такива. Цялата ситуация ще доведе до социално страдание.

За нас тенисистите ще е трудно да върнем формата си, след като сме спрели да играем за толкова дълго време. Всички играчи ще трябва да са дисциплинирани и да проявят саможертва. Въпреки че най-важното остава здравето и има много по важни неща от тениса, смятам че щом някои хора работят, трябва да се разреши на играчите да тренират при нужните мерки.

Песимистичен съм за връщането на тениса през 2020-а. Не мисля, че е възможно нормализиране, защото това изисква пътувания и в тениса участват много хора. Дори и без публика са нужни множество хора, които да организират турнирите. Това е интернационален проблем и ще е сложно", смята Рафа.