Ник Кирьос и Танаси Кокинакис спечелиха титлата на двойки на Australian Open. В изцяло австралийския финал в Мелбърн те победиха в два сета стнародниците си Матю Ебдън и Мат Пърсел след 7:5 и 6:4 за малко повече от час и половина игра.

Това е първа титла за Кирьос и Кокинакис като двойка при мъжете. При юношите те имат триумф на "Уимбълдън" през 2013 година.

Те започнаха надпреварата като непоставени, а по пътя към трофея отстраниха три поставени двойки - №1, №3 и №15 в основната схема.

На “Род Лейвър Арина” днес те не загубиха подаването си нито веднъж, а освен това пробиха съперниците си по веднъж във всеки от двата сета. В първия това се случи в единадесетия гейм, а във втория - в седмия.

Ебдън и Пърсел отразиха един мачбол в деветия гейм на втория сет, когато сервираха, но след това Кирьос сложи точка на всичко с няколко успешни свои подавания.

“Тази седмица бе сбъдната мечта за мен. Не бих искал да стигна до този успех с никой друг. Последните години не бяха лесни, седмица преди турнира се разболях, но всички от екипа ми и прекрасната ми приятелка се погрижиха за мен”, каза Кирьос след триумфа.

“Ник, обичам те, човече. Искам и да поздравя Макс и Мат, беше труден мач, но като цяло страхотен турнир за нас. Благодаря на екипа ми. Този триумф е черешката на тортата след всички трудности напоследък”, пък заяви партньорът му Кокинакис.

Снимка: Getty Images