Най-добрата румънска тенисистка Сорана Кърстя нападна американската легенда Серина Уилямс след реакцията й по повод наказанието на Симона Халеп.

Халеп беше санкционирана да не играе четири години професионално, след като в кръвта й бе открито забраненото вещество роксадустат.

Новината зарадва Уилямс, която в Туитър написа "осем е по-добро число" и едва ли не си поиска титлата на "Уимбълдън" от 2019 година, където на финала бе разбита от Халеп с 2:6, 2:6.

С написаното Уилямс определено не се превръща в най-харесваната личност в Румъния, а темата не подмина и първата ракета на страната Сорана Кърстя, №25 в света.

Според нея американката е арогантен човек, който никога не е приемал радушно загубите.

"Серина като играч беше невероятно добра, но като човек винаги е била арогантна. Никога не е приемала, че някой може да я победи или да отнеме титла от нея", каза лаконично 33-годишната Кърстя, която през този месец изненадващо достигна четвъртфиналите на US Open.

Ако наказанието за Халеп остане, де факто то слага край на нейната професионална кариера, тъй като тя ще е на 35 при изтичането му.