Серина Уилямс изпрати послание към тениса след наказанието на най-добрата румънска тенисистка Симона Халеп, чиято кариера де факто също приключи.

Халеп няма да може да играе професионален тенис през следващите четири години, след като даде положителна проба за за веществото роксадустат по време на US Open 2022 и не успя да докаже случайното му наличие в кръвта.

Новината изглежда се хареса на Серина Уилямс, която в Туитър написа просто "осем е по-добро число".

Феновете на американката веднага разгадаха какво е искала да намекне, а именно че Халеп е играла допингирана срещу нея на финала на "Уимбълдън" през 2019 година, който можеше да и донесе осми трофей в Лондон.

Тогава румънката разби своята съперничка с 6:2, 6:2 за по-малко от час, като това беше втори пореден загубен финал на свещената трева от американката след този от Анджелик Кербер година по-рано. Тогава резултатът бе подобен - 3:6, 3:6.

Серина завърши кариерата си с четири поредни загубени финала в Големия шлем, като другите два дойдоха на US Open срещу Наоми Осака и Бианка Андрееску, а в тях също не успя да спечели сет. Така се провали в амбицията си да изравни рекордните 24 титли на Маргарет Корт.

Преди да публикува поста, Уилямс хареса такъв на нейната сънародничка Никол Гибс, която пък написа: "Разочароващо е да откриеш, че около половината герои на дните ти като играч са мамели. Това прави спорта глупав, а битката нечестна. Чудиш се колко други се промъкват безнаказано".