Джесика Пегула е на четвъртфинал на Australian open след нова изненадваща победа. Този път американката връчи самолетен билет за дома на световната №5 Елина Свитолина, след като я елиминира с 6:4, 3:6, 6:3 на осминафинал.

Невероятната серия на Пегула я заведе вече на четвъртфинал, където я чака среща със сънародничката Дженифър Брейди. Втората останала американка в турнира победи Дона Векич сравнително лесно - 6:1, 7:5.

Но голямата история на женската надпревара в Австралия без съмнение е Джесика - дъщерята на Тери Пегула, едно от най-големите имена в Щатите сред собствениците на спортни отбори.

Милиардерът притежава цели 7, сред които са Бъфало Билс в НФЛ и Бъфало Сейбърс в НХЛ. Състоянието му е близо 5 млрд. долара и е ясно, че дъщеря му не е в професионалния тенис, за да припечелва от наградни фондове.

Пегула стартира турнира като №87 в ранглистата, очаква се след него да е в топ 30. Тя ще навърши 27 години на 24 февруари, не е млада надежда. Вероятно този турнир е върхът в кариерата, който няма никога да надмине. Само веднъж бе стигала трети кръг на турнир от Шлема досега и никога не бе елиминирала състезателка от топ 10.

В тези невероятни за нея дни в Мелбърн би цели две - шампионката от 2020-а София Кенин (№4) и Свитолина (№5). В добавка победи Виктория Азаренка, бивша №1 в света, Саманта Стоусър (също печелила турнир от Шлема), Кристина Младенович...

Съперничката на четвъртфинал Брейди влезе в турнира с далеч по-големи очаквания.

Тя е 22-ра в ранглистата и игра полуфинал на US Open преди 4 месеца.