Стотици фенове и журналисти посрещнаха Новак Джокович на летище “Никола Тесла” в Белград. Суматохата около прибирането на Джокера у дома бе толкова голяма, че покрай ВИП терминала на аерогарата имаше и масирано присъствие на полиция. 

Двадесеткратният шампион от Големия шлем кацна в сръбската столица в 13:17 часа българско време, но дълго време не излизаше от терминала. Джокович пристигна обратно у дома с полет от Дубай.

Викове “Ти си нашият шампион, Новак” и още окуражителни възгласи го приветстваха на родна земя, като по пътя от самолета към изхода той дори си направи няколко селфита със служители на летището.

След това обаче световният №1 в тениса не отрони нито дума пред насъбралите се журналисти и директно потегли към дома си.

“Тук сме, за да подкрепим нашият Новак. Той преживя голяма неправда, а ние искаме да му покажем, че в този тежък момент сме с него. За нас той винаги ще бъде най-добрият”, казаха част от феновете.

Джокера напусна летището 10 минути преди 14 часа българско време, като по всяка вероятност ще даде пресконференция по-късно днес или в някой от следващите дни.

Снимка: AP/БТА