Серина Уилямс спечели първия си мач след паузата заради пандемията, но премина през заплахата от загуба срещу Бернарда Пера - номер 60 в ранглистата на WTA.

Звездата с 23 титли в Големия шлем спечели на турнира в Кентъки с 4:6, 6:4, 6:1, след като изоставаше с 0:40 при 4:4 във втория сет и бе на 5 точки от поражение.

Серина обаче обърна резултата с характер и малко късмет.

"Знех, че ако измъкна гейма, ще имам шанс", коментира бившата №1 в света.

В следващия кръг в Кентъки, тя ще играе срещу сестра си Винъс, победила с 6:3, 6:2 Виктория Азаренка.

16-годишното чудо Кори Гоф също продължава в турнира, след като се наложи със 7:5, 7:5 над друга американка - Каролин Долхайд.

След успеха си, Серина даде интервю пред репортер на ESPN, в което говори по някои от любимите си теми - битка с расизъм, религия и семейство...

"По време на пандемията отдадох много време на Библията - каза тя в интервюто, дадено онлайн в платформата Zoom. - Важното е да вярваме в Божието кралство.

След 400 години, в които чернокожите са третирани по определен начин, не можем да очакваме всичко изведнъж да се промени с магическа пръчка. Вярата обаче ще помогне за това."

Серина говори и за това как тренира тенис с дъщеря си Олимпия, с която ще отиде да играе на US Open - нещо, което е извоювала от организаторите като право въпреки противоепидемичните мерки.

Тя изказа подкрепа за движението Black Lives Matter - а кортовете в Кентъки са брандирани за турнира изцяло в логото и надписи именно на тази организация.