Румънската звезда в тениса Симона Халеп се ваксинира в Националния военномедицински институт "Кантакузино" в Букурещ. Тя се нареди в списъка с имунизирани срещу коронавируса с ваксината на BioNTech/Pfizer.

"Смятам, че това е за доброто на всички, затова реших да го направя - коментира пред местните медии световната №3 в тениса. - Добре съм сега, няма странични реакции, надявам се да нямам такива изобщо.

Трябва да получа и втората доза. Успокоява ме това, че имам по-голяма сигурност след тази ваксина, но ще продължа да се пазя възможно най-много."

На 31 октомври миналата година Халеп обяви, че е дала положителен тест за Covid-19.

Около 20 дни по-късно Симона публикува съобщение в социалните мрежи, че се е излекувала и се чувства добре.

Халеп не крие, че с ваксината ще се чувства по-спокойна да пътува и да играе на най-далечните турнири, които са на други континенти извън Европа.

Основната цел е ясна...

"Искам да играя на Олимпиадата в Япония - каза звездата на румънския спорт след ваксинацията. - Искам медал там, дори си мечтая за злато. Надявам се условията да са по-добри и леки за тенисистите оттук до края на годината, защото в Австралия беше тежко за всички ни."

Румънката ще се завърне на корта в Дубай (7-13 март), след като миналата седмица отпадна на четвъртфинал на Australian open в голяма битка от Серина Уилямс.