Финалите между най-големите трима в тениса обикновено не свършват както приключи дуела между Рафаел Надал и Новак Джокович в Париж.

Испанецът триумфира с 3:0 сета за 13-ата си титла на "Ролан Гарос" и въпреки че бе считан за фаворит, не се очакваше да има чак такова превъзходство.

Доминацията му в резултата на първите два сета - 6:0, 6:2, поставя въпроса дали той е бил толкова съвършен или Джокович не показа нивото, в което сме свикнали да го гледаме.

Треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, има конкретно и обосновано мнение по темата. Той отправи критики към играта на Джокович.

"Рафа Надал игра своята игра и това е нещо много добро за него, защото той никога не разочарова. Независимо дали печели или губи, той винаги е на ниво. Започва мачовете солидно, играе играта си и когато е нужно вдига нивото.

Точно това Джокович не успя да направи. От началото на мача нещата не изглеждаха добре за него, защото искаше да съкращава точките с ненужни къси топки и прибързани решения. Не беше готов за продължителни разигравания. Искаше просто да търси печеливши удари. И така се стигна до 6:0, 6:2. Не очакваш такъв резултат в дуел между Рафа и Новак.

Дори когато мачовете им са на клей, са правили страхотни битки. Сега това го нямаше. Виждали сме как Джокович може да печели в Големия шлем. На финала на Australian Open през 2019 го гледах и си казах "той ще унищожи Надал". Имаше друга психологическа настройка и можеше да почувстваме увереността му. Влизаше на корта с мисълта да унищожава. На финала в Париж това не бе същият Джокович", заяви Муратоглу.