Времето отново се оказа важен фактор на Australian open и предизвика хаос в програмата на третия ден от турнира.

След като вчера (вторник през нощта и сутринта наше време) мачовете на всички кортове, освен трите централни и покрити стадиона, бяха спрени заради твърде сериозните жеги, днес дъжд направи невъзможна играта върху тях.

Във вторник почти веднага след изиграването на мача на Григор Димитров срещу Аслан Карацев (спечелен с 3-0 сета от българина) бяха измерени температури от над 36 градуса и тенисът спря от съображения за здравето на играчите.

Мощен дъжд пък предизвика анулирането на 15-ина мача от програмата в сряда сутринта, като отново само тези на "Rod Laver Arena", "Margaret Court Arena" и "John Cain Arena", които имат покриви, оцеляха и се играят по план.

Така след два дни нарушена програма, оказва се, че има за изиграване поне още 20-ина мача от първия кръг при мъжете и жените, а някои тенисисти вече са в третия...

И това, разбира се, ще предизвика размествания, по-малко време за почивка и възстановяване на някои и т.н.

В четвъртък сутрин би следвало Григор да изиграе втория си мач срещу сърбина Ласло Джере, но програма още няма.

И не се знае дали двубоят ще бъде пратен на един от трите корта, които не се влияят от времето. В противен случай може само да се надяваме, че няма да има нова природна намеса в турнира.

Снимка: Getty Images