Григор Димитров приключи участието си на Мастърса в Торонто, след като отпадна на четвъртфинал.

Българинът за първи път от април стигна тази фаза на турнир, но представянето му в двубоя срещу Кевин Андерсън (2:6, 2:6) бе много слабо.

Мачът приключи за малко повече от час и за жалост ни оставя един горчив извод - 203-сантиметровият южноафриканец просто в момента е по-класният и по-можещият тенисист от двамата.

Изтъркано е да говорим за психология, защото Григор просто нямаше оръжията да победи съперника си днес. Въпреки че го бе правил шест пъти в седем мача през годините.

Играта му не бе на нужното ниво, нямаше решителност и амбиция да бъде спечелен мача. Асовете на Андерсън както обикновено летяха един след друг и това обезкуражи съперника му, който е с една позиция по-високо в ранглистата.

Снимка: Twitter

Първият пробив дойде в петия гейм и от там нататък Андерсън не пусна педала на газта. С типичното си ледено изражение взе шест поредни гейма, за да поведе с 2:0 във втория сет. Григор успя да се закачи с два гейма на свой сервис, но след нов пробив всичко бе ясно.

Българинът игра почти цял мач без първи сервис, а срещу финалиста от "Уимбълдън" това е равносилно на тенис самоубийство.

Думите на Григор, че нещата се нареждат след трудната победа над Тиафо изглеждат твърде оптимистични след тази горчива загуба.

Гледайте мачовете на Григор Димитров от ATP 1000, 500 и 250 в каналите на A1.