По-рано този месец Илиев се отказа от позицията си на шеф на Националната волейболна лига, а днес на пресконференция обяви мотивите си за двете оставки.

"Мотивът ми за оставката е схемата, по която в момента работи Българска федерация по волейбол. Аз считам, че федерацията трябва да има ясно и точно изразена организационна и управленческа структура, както по хоризонтала, така и по вертикала. И когато се говори, да се знае кой точно застава зад казаните думи. Такава структура трябва да бъде приета на Общо събрание. Сега изглежда така, че от 112 клуба, има 25 човека Управителен съвет и седем президенти. Някак си звучи като много вождове, малко индианци", обясни Илиев.

"Как се работи в Управителния съвет - при започване на едно събрание се пуска присъствен лист, на който всички се подписваме. Би ли могло след това с този лист да бъдат попълнени други решения, който са мисли на някой? Просто хипотетично? Аз самият попаднах в такъв случай. От един господин ми беше даден такъв лист да го разпиша. Поисках предните страници, за да ги видя, но не ми ги показаха. Подписах и в последствие се оказа, че в този лист ние по някакъв начин засягаме правата на Матей Казийски. Затова искам да се извиня на Матей. Участвал съм по този начин, но не го приемам", допълни доскорошният ръководител на НВЛ.