Първият мач от 1/16-финалите, който се игра в София, завърши с успех за Левски Волей с 3:1. Домакините се наложиха с категоричен резултат след 25:15, 25,:17 и 25:14 в отделните части и златен гейм – 15:5, отново за състава на Тампере, информира Гонг.

Срещата-реванш Иску Волей Тампере - Левски Волей започна с точка на българските волейболисти, след като Василий Петров направи единичен блок. Последваха обаче четири точки за домакините, които доминираха през първия гейм и логично го спечелиха с 25:15.

В началото на втората част Иван Дамянов смени Жани Желязков, отново българските волейболисти поведоха с 3:2 и 4:3, водеха и с 8:6 при първото техническо прекъсване, но след това на площадката имаше само един отбор - финландският, който спечели и втория гейм с 25:17.

В третия гейм отново българските волейболисти поведоха с 1:0, но последваха пет бързи точки зи финландците и "сценарият" се повтори - 3:0 за Иску Волей Тампере и съгласно регламента трябваше да се играе "златен гейм".

Златният гейм също не направи изключение - българските волейболисти поведоха с 2:1 и 3:2, след което финландците доминираха и се стигна до логичното 15:5 в "златния гейм" и краен успех в двата мача.