"Червените" загубиха гостуването си в реванша на италианския Андреоли (Латина) с 1:3 (16:25, 15:25, 25:23, 21:25) гейма. Първата среща в София завърши 3:0 за италианците.

За тима на Андреоли, който е воден от бившия селекционер на България, Силвано Пранди, това е дебют в европейските клубни турнири. На 1/8-финалите те ще срещнат финландския ВаЛеПа (Састамала).

ЦСКА продължава на 1/16-финалите в "Чалъндж къп", където съперник ще им бъде победителят от мача от 2-ия кръг Тилбург (Холандия) - Дукла (Либерец, Чехия).

Старши треньорът на "червените" Александър Попов започна със стартов състав: Георги Сеганов, Ивайло Барутов, Бранимир Грозданов, Ивайло Стефанов, Петър Кирчев, Красимир Георгиев и либеро Велизар Кьосев.

Домакините спечелиха лесно първите два гейма в мача. В третата част италианците водеха с 16:13, но "червените" стигнаха до обрат - 19:18. След 22:20 момчетата на треньора Александър Попов спечелиха гейма с 25:23 точки.

В четвъртия гейм българските волейболисти взеха аванс със 7:6, но домакините направиха серия от 7:1 и до края на мача нямаха проблеми.

Посрещачът на ЦСКА Велизар Кьосев, който игра като либеро призна след срещата, че италианците са били над възможностите им. "За нас Латина беше над възможностите ни. Знаем, че това е полезен опит, въпреки че клубът има сериозни финансови проблеми. Имаме много млади таланти, които със сигурност ще привлекат погледните на италианските отбори в близко бъдеще. Сега те имат шанса да играят като титуляри в първенството ни и да натрупат много опит. Липсва ни малко шампионския облик, но акцентираме върху младите", коментира Кьосев.

Бившият национален селекционер на България и наставник на италианския Андреоли (Латина) Силвано Пранди заяви след победата, че сега трябва да гледат много напред в турнира. "Определено е по-лесно да играем с отбори на нашето ниво. Напрежението в този случай беше голямо. Сега трябва да гледаме много напред в турнира", сподели Пранди, цитиран от ТопСпорт.