След като поведоха с 1:0, "сините" се възползваха от моментното объркване в редиците на ЦСКА и взеха комфортен аванс от 2:0 след далеч по-лесен втори гейм. Това явно успокои левскарите, които си помислиха, че е въпрос на време да запишат изразителен успех. Не така мислеха младите състезатели на ЦСКА, които успяха да изравнят, а в решителния тайбрек дръпнаха с 4:0 след отлична серия от начален удар на Владимир Станков.

Неопитността обаче си каза думата и Левски успя да навакса изоставането и след отлични намеси на Христо Цветанов стигна до победата, а с това и до решителния трети мач, който е след два дни в зала Сиконко.

Дербито със сигурност ще запомни младият разпределител на "червените" Илия Николов, който вчера навърши 16 години. Върху неговите крехки рамене се падна отговорността да дирижира атаката на ЦСКА след неприятната контузия на титуляра Георги Сеганов.

Най-резултатен в мача стана Иван Крачев от ЦСКА, който потвърди добрата си форма, в която се намира, с 28 точки (1 ас, 4 блокади, 49 % в нападение). 16 добави неостаряващият капитан на "армейците" Ивайло Стефанов (1 блокада, 42 % в атака), а с 14 остана Велизар Кьосев (1 ас, 1 блокада, 41 % в нападение).

За Левски най-много точки направи Димитър Маринков - 18 (1 ас, 3 блокади, 44 % в нападение). 15 (2 аса, 1 блокада, 43 % в нападение) добави другият играч с фамилия Кьосев - Златко (който за разлика от Велизар е племеник на легендата Борислав Кьосев, б.р.). Топ реализаторът на "сините" през сезона Симеон Александров остана с 12 точки (1 ас, 1 блокада и едва 29 % в атака), а опитният Христо Цветанов - с 11 (6 блокади, 42 % в нападение).

На трибуните в зала "Васил Симов" бе селекционерът на България - италианският специалист Камило Плачи, както и посрещачът на "лъвовете" Тодор Алексиев, който е бивш играч на Левски. Да подкрепя брат си Василий срещу ЦСКА бе дошъл и Цветан Петров, предаде ТопСпорт.