България загуби от Полша с 0:3 (19, 19, 23) в третия си мач от мъжкия турнир Лига на нациите. Първият състезателен уикенд от надпреварата се игра в Канада, а нашите дотук са с три загуби в трите си двубоя.

Преди снощния мач ни победиха Сърбия (1:3) и Германия (2:3). Преди да отлетят от Северна Америка, българите ще срещнат и домакина Канада в полунощ на неделя срещу понеделник.

РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА С ПОЛЯЦИТЕ ВИЖТЕ ТУК>>>

Световните шампиони бяха безапелационни срещу младия отбор на Николай Желязков, като едва в третата част България остана до край в играта да спечели гейма.

Но поляците показаха класа и характер, не допуснаха изненада и в него, като при 22:21 измъкнаха ключова точка, за да ни държат на ръка разстояние.

Нашите започнаха в състав: Добромир Димитров, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов, Стефан Чавдаров, Николай Колев, Мартин Иванов-либеро, а на игрището се появиха още Георги Сеганов, Александър Николов, Радослав Парапунов, Алекс Грозданов и Мартин Атанасов.

Звездите Цветан Соколов и Тодор Скримов изобщо не пътуваха за Канада, с цел подготовката им да бъде насочена към Световното първенство в края на лятото.

Колев бе най-резултатен за България с 13 точки, Алекс Николов добави 9, а Парапунов - 6.

Мачей Музай записа 13 за Полша, а Барток Кволек добави 12.