Селекционерът на мъжкия национален отбор на Сърбия Слободан Ковач заяви след загубата от България с 2:3 на олимпийската квалификация в Берлин, че е имало голямо напрежение върху играчите му и че те не са успели да се възстановят достатъчно, за да се класират за Олимпийските игри в Токио 2020.

С поражението си от България в третия мач на турнира в Германия сръбските волейболисти загубиха шанс да се класират на Олимпийските игри в Токио 2020.

"Мисля, че имаше голям натиск върху нас заради важността на мача, но също така и това, че играчите бяха притеснени, защото не бяха 100 процента готови. Всеки от нас иска победа. Това беше много важно за всички нас, но всичко направено в тези 5 дните не бяха достатъчни, за да покажем най-добрата си игра и да направим нещо повече", заяви Ковач, който преди няколко месеца изведе Сърбия до европейската титла.

"Разбира се, че съжаляваме, че победата взеха българите, но в момента те не са по-добри от нас, те са просто по-здрави. Знаем какво ставаше, опитахме всичко, което можехме. Според мен не би било нормално да вземам 7 или 8 нови играчи, след като по-рано станахме европейски шампиони.

Опитахме се да го направим с най-добрите ни играчи, направихме всичко, опитахме се да сме подготвени. В един мач, в който бяхме, имаше чувството, че можем да направим нещо, но не мога да ви кажа колко ни е трудно сега. Не можем да променим някои неща , " добави Ковач.