На церемонията бе и досегашният собственик Константин Динев.

Пред феновете премиерът Бойко Борисов заяви, че са му били необходими четири дни да убеди Марешки да приеме офертата и да спаси от фалит пловдивския Локомотив. Бойко Борисов призова Локомотив /Пловдив/ да постави началото на борбата с черното тото във футбола, което според него "убива футбола и децата".

"Пловдив е най-футболният град, за да има силен Локомотив, трябва да има и силен Ботев", подчерта премиерът. Борисов благодари на Христо Бонев и го нарече своя учител във футбола.

Най-много заслуги обаче за новия спонсор има ръководството на фенклуба, което направи пътека до София, подчерта Борисов.

Новият спонсор Веселин Марешки заяви, че за него са били достатъчни десет минути, за да вземе решение и да откупи акциите на Локомотив. Той показа пред всички бордерото, с което днес са прехвърлени по сметките на клуба 1 милиона лева.

"Очаквам добри резултати и никакви задкулисни игри и в тази връзка ще поощрявавм във всичко и за всичко спортно-техническото ръководство", каза по-късно пред журналисти Веселин Марешки.

"Трябва да разчитаме на българските футболисти, а не на чужденци, които не винаги дават всичко от себе си", подчерта новият собственик.

Той декларира, че клубът няма да има финансови проблеми, но няма да позволи разхищения и кражби. Не е изключено да въведем и тест за лоялност по отношение на играчите и всеки, който е залагал, няма да има място в клуба, каза още Марешки.

Веселин Марешки е роден през 1967 година, семеен е с две деца. Той е завършил математическата гимназия във Варна и висшето си образование започва в Москва, а по-късно се дипломира в България във Варненския технически университет. Според някои Веселин Марешки е в топ-десятката на най-богатите българи.

След представянето на новия собствник започна футболната среща между ветераните на Локомотив /Пловдив/ и "Тигрите" на Бистрица, като с номер 13 в отбора на "Тигрите" е Бойко Борисов, информира БТА.