Михайлов допълни, че тези сигнали от УЕФА идват 2-3 месеца след даден двубой, но според президента на БФС това е нисък процент и не е толкова обезпокоително.

Днес в Банско се провежда пресконференция, на която се очаква представители на властта да изнесат данни за "черното тото" в родния ни футбол.

"Имаше такива сигнали и вие вече видяхте решението на Комисията по ред и сигурност за системното нарушаване на правилата за феърплей и Спартак Пл беше изваден. Имаме не повече от 15-16 мача за тези три години, което не е толкова много. Тези сигнали от УЕФА идват 2-3 месеца след мач”, коментира Борислав Михайлов.

Президентът на БФС заяви, че е неуместно да се говори, че неизлъчването на мачовете поражда условия за "черно тото". Михайлов поясни, че сделката за телевизионните права е търговска и че клубовете не са доволни с предложената оферта от Валентин Михов. Поради тази причина не може да бъде подписан договор без съгласието на клубовете.

Относно телевизионните прави, президентът на БФС заяви: "Това е търговска сделка. Като тези, които правят продукта, не са доволни. Излишно е да влизаме в конспирации. Според мен хората си ходят на мача, дават се по радиото. Жалко е за феновете, които не ходят по стадионите. Това са техните пари (на клубовете), така че аз няма как да подпиша договор без тяхното съгласие."

Днес германската агенция ДПА направи кратък обзор на шокиращите заглавия и публикации поместени в някои големи европейски медии относящи се за черното тото в българския футбол.