Валенсия пък се изкачи на шесто място с 34 точки. Домакините заслужено поведоха в 33-ата минута. Жерард Пике не успя да изчисти добре с глава центриране от дясно в пеналта, топката попадна в краката на Евер Банега, който от 12-13 метра преодоля Виктор Валдес.

Шест минути по-късно Барса изравни след спорна дузпа. Педро Родригес падна в наказателното поле след сблъсък с Жоао Перейра и главният арбитър Хосе Гонсалес посочи бялата точка, въпреки бурните протести на играчите на Валенсия. Лионел Меси вкара 34-ия си гол за сезона в първенството от дузпата, като се разписа в 12-и пореден мач в Примера дивисион, предаде БТА.

Двубоят продължи равностойно с няколко опасности и пред двете врати. В 54-ата минута Меси изведе Сеск Фабрегас в добра позиция в ляво в пеналта, но ударът на халфа от десетина метра към близкия ъгъл се удари в страничната мрежа. Валенсия отвърна с опасен изстрел по диагонала на Тино Коста от ъгъла на наказателното поле, който Валдес успя да избие.

Четвърт час преди края резервата Давид Вия получи отличен пас от дясно от Дани Алвеш, но от десетина метра засече на сантиметри от целта. Валенсия беше много близо до победата минута преди края. Али Сисоко проби от ляво, навлезе в пеналта и пусна пас по тревата, топката попадна в краката на Солдадо, който шутира от 7-8 метра, но Валдес показа страхотен рефлекс и изби.

Вижте резултати и класирането в Примера>>>


Гранада надви Реал с автогол на Роналдо (видео)

Атлетико М надви Бетис и съкрати аванса на Барса


szólj hozzá: Valencia vs Barcelona 1st half goals (1:1)