Срещата започна много инфарктно от самото начало, като още в четвъртата минута Ларсен Туре направи огромен пропуск да открие резултата в полза на "сините".
"Армейците" не останаха по-назад и минута по-късно Косоко също пропиля хубав шанс, предаде БГНЕС. 

Първото полувреме все пак се беляза от лош късмет за ЦСКА, след като защитникът Борис Галчев получи два жълти картона и напусна срещата. На останалите с десет човека ЦСКА им се наложи да удържат набезите на "сините", които до определен момент категорично бяха по-доминиращия тим на терена.

В крайна сметка късметът се усмихна и на ЦСКА, след като в 67-та минута капитанът на "Левски" Станислав Ангелов допусна безумна грешка и свали Тони Силва на тревата, което му донесе втори жълт картон. Така ЦСКА получи право да изпълни дузпа и Емил Гъргоров беше безпогрешен за 1:0 в полза на "червените".

В самия край на мача грозна гледка беляза срещата - Райс Мболи и Ларсон Туре получиха червени картони след сблъсък помежду си. Туре центрира във вратата на ЦСКА, но Мболи улови и падна на земята. Туре мина и ритна топката, която беше в ръцете на стража на ЦСКА, а от своя страна Мболи не сдържа нервите си и хвърли кълбото в главата на Туре. В резултат на това Апостол Попов застана на вратата на ЦСКА и срещата завърши с по девет души в отбор.

След края на редовното време Гаджев и Косоко също получиха червени картони, но не стана ясно откъде тръгна скандала между двамата.

В крайна сметка в мача бяха показани 15 жълти и 6 червени картона.

Освен с динамика на терена мача се беляза и от множество грозни сцени от страна на феновете по трибуните, които замерваха полицаи и ръководители на клубове с боклуци. 

Тони Здравков упрекна футболистите си

Младенов: Тези мачове повече приличат на цирк