Той обяви, че разбира разочарованието на феновете след проваления сезон на "червените дяволи", като също така благодари за предоставената му възможност. 

"Бяхме напълно съсредоточени и отдадени на най-важното, а именно реконструкцията на първия отбор. Това трябваше да бъде постигнато успоредно с печеленето на мачове и постигането на добри резултати както в английското първенство, така и в Шампионската лига. В този момент на преход, резултатите и играта на тима не отговаряха на очакванията на феновете. Аз разбирам тяхното разочарование", написа Мойс в открито писмо, разпространено чрез Асоциацията на мениджърите в английския футбол.

"Винаги съм вярвал в това, че един мениджър никога не спира да се учи. Сигурен съм, че опитът в "Юнайтед" ще бъде безценен за развитието на моята кариера. Гордея се от класирането на четвъртфиналите в Шампионската лига и оставам благодарен на сър Алекс Фъргюсън, който повярва в моите качества и ми даде шанс в "Манчестър Юнайтед". Ясно беше, че ще бъде огромно предизвикателство да водя отбор, който се е радвал на стабилност и успехи в толкова дълъг период от време. Но аз търсех именно това и никога не съм имал съмнения относно приемането на поста в клуба.

В "Юнайтед" задълженията и отговорността на мениджъра са необятни, но аз и останалите членове от треньорския щаб не спряхме да работим усилено. Благодаря им за отдадеността и лоялността, демонстрирани в развитието на сезона
", завърши Мойс.

Сър Алекс с ключова роля за уволнението на Мойс