Първите капки дъжд на стадиона в столичния квартал "Надежда" съвпаднаха с началния съдийски сигнал на Станислав Ставров на последния мач от 8-мия кръг на "А" - футболна група между "Локомотив София" и "Локомотив Пловдив", а малко по-късно дъждът прерасна в истински порой, съобщи БТА. 

На терена се появиха многобройни локви, в които топката просто "потъваше" и често се стигаше до комични ситуации. Все пак домакините успяха да стигнат до гол в тези трудни атмосферни условия и на изключително тежкия и наводнен терен.

В 13-та минута Елтон дош Рейш центрира от десния фланг, а Ламжед Шехуди стреля с глава. Вратарят на пловдивчани Йордан Господинов просто изпусна мократа топка и Владислав Романов от непосредствена близост откри резултата - 1:0 за "Локомотив София".

Почивката между двете полувремена продължи точно тридесет минути, а след това главният съдия Станислав Ставров след консултации с дежурния делегат Ангел Бончев изведе футболистите на терена и мачът продължи.

През почивката служители на стадиона и деца, които гонят топките, се опитваха да изтласкат водата от терена с помощта на метли с дълги дръжки. Усилията им донякъде се увенчаха с успех и през второто полувреме теренът бе в малко по-добро състояние, но въпреки това изключително труден за игра.

През второто полувреме 22-та футболисти водеха мъжка битка, а в 80-та минута тунизийският нападател на столичани Ламжед Шехуди със силен удар с левия крак заби неспасяемо топката в мрежата на Йордан Господинов - 2:0 за "Локомотив София", при който прозвуча и последният съдийски сигнал на Станислав Ставров.