Поставената под номер 2 Шарапова победи безапелационно седмата в схемата Южени Бушар (Канада) с 6:3, 6:2 за 78 минути. Рускинята не допусна пробив в срещата и направи само 18 непредизвикани грешки срещу 30 на съперничката си.

20-годишната Бушар, вицешампионка на "Уимбълдън" и полуфиналистка на "Меблърн Парк" през миналия сезон, отново не успя да се противопостави на Шарапова и загуби четвърта поредна среща от нея. "Чувствах се в добра форма още от началото на мача и запазих концентрация и високо ниво до края.

Не мисля, че допуснах много спадове, което е важно. Дори когато допусках някои леки грешки, успявах да ги компенсирам с хубав сервис или добър ретур. Доволна съм от начина, по който се представих", коментира рускинята, която е петкратна шампионка в турнирите от Големия шлем.

Шарапова стартира с пробив и в деветия гейм отново спечели подаване на съперничката си, с което и първия сет. Рускинята проби отново за 3:1 във втората част и до края нямаше проблеми. "Бях поставена под натиск през цялото време. Всичко тръгна надолу за мен още от началото. Лошото начало определена ме затрудни допълнително", коментира Бушар, цитирана от БТА.

За място на финала Шарапова ще се изправи срещу сънародничката си Екатерина Макарова. Поставената под номер 10 Макарова разгроми третата в схемата и финалистка на "Ролан Гарос" Симона Халеп (Румъния) с 6:4, 6:0 за 69 минути и за първи път в кариерата си достигна до полуфинал в Мелбърн.

Рускинята поведе с два пробива и 3:0 на старта, след което удържа аванса си до края на първия сет, а във втория не даде дори гейм на съперничката си.