Хардън обаче вкара 33 точки за домакините, а Кинг Джеймс пропусна два наказателни удара 4.2 секунди преди края на допълнителното време. Джеймс вкара тройка 43,5 секунди преди края и съкрати пасива на своите на 1 точка. След това беше фаулиран при стрелбата, но не успя да отбележи и при двата наказателни удара и така завърши с 3 успешни от наказателната линия от 11 опита.

Активът му в крайна сметка стигна до 37 точки, а Кевин Лав завърши с 21 за гостите, които играха втори пореден мач без Кайл Ървайнг, страдащ от контузия в рамото.

Поражението сложи край на серията от 10 поредни победи за "Кливланд", които отстъпиха 1-ото място в Централната дивизия на "Чикаго" с една загуба повече- 37/24. "Хюстън" пък е на 2-о място в Югозападната дивизия с 41 победи и 18 поражения.

Лидерът в Тихоокеанската дивизия "Голдън Стейт", макар и трудно, се наложи над "Бостън" като гост - 106:101. Стивън Къри завърши с 37 точки за победителите, а накрая на мача наниза четири поредни наказателин удара.

Победата за гостите беше изкована букварлно в последните секунди, след като "Бостън" водеше в един момент с 26 точки. Клей Томпсън вкара 20 точки за "Уориърс", а Харисън Барнс добави 17. Макар и да започна мача като резерва, Айзея Томас завърши с 20 за "Бостън", а Джей Кроудър взе рекордните за себе си 17 борби.

"Оклахома Сити" очаквано се справи с "Лейкърс" като гост и след 108:101 има 33 победи от 60 мача, които ги класират на 2-о място в Северозападната дивизия. "Лейкърс" е тотално последен с 16 победи и 42 поражения. Серж Ибака вкара 18 точки и взе 14 борби, а Ди Джей Агустин добави 18 и 9.

Звездите на "Тъндър" Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук пък получиха почивка, а Инис Кантър ги замести с 16 точки и 15 взети топки. Няколко играчи от втория отбор и резерви изнесоха мача, които обаче също не се затрудниха.

Лидерът в същата дивизия "Портланд" се наложи със 110:99 над "Сакраменто" като гост, а Деймиън Лилард вкара 31 точки, 9 от които в последната четвърт на мача.

За третата поредна победа на "Трейлблейзърс" ЛаМаркъс Олдридж добави 26 точки и 15 взети борби, предаде БТА.