В първите мачове от тазгодишния турнир българският отбор играе у дома срещу Канада. Мачовете ще се провадат в "Арена Ботевград" в събота и неделя.

"Със сигурност можем да спечелим финалите на втора група в Световната лига", заяви нападателят Тодор Скримов, цитиран от БТА.

Избраниците на селекционера Пламен Константинов продължават да се подготвят за мачовете срещу канадците. "Мачът срещу Канада на Световното първенство в Полша си беше наш. Тактиката за срещите сега ще бъде същата, но въпросът е да я спазим по-добре и да спечелим", продължи националът.

На Мондиал 2014 в Полша "лъвовете" загубиха с 2:3 двубоя си със северноамериканците от груповата фаза на шампионата. Българите водеха с 2:1 гейма и имаха предимство в четвъртата част, но допуснаха пълен обрат. В края на миналата седмица "трикольорите" изиграха две контроли срещу Сърбия в Белград, като спечелиха и двете проверки с 3:2.

Скримов отговори на въпрос дали тези мачове със сърбите могат да дадат реална преценка за формата, в която се намират "лъвовете":

"Не мога да кажа, защото все пак и в сръбския отбор липсваха някои основни състезатели. Но се представихме добре и мисля, че бяха положителни за нас." Нападателят няма яснота около бъдещето си на клубно ниво.

"Още нямам представа къде ще продължи кариерата ми през следващия сезон. Има някои предложения, но още нищо не е ясно и изчаквам. Надявам се до 2-3 седмици да съм подписал договор с някой отбор", завърши посрещачът.

Първият мач на България срещу Канада е в събота от 17.30 часа, а билети за срещата могат да се закупят на касите на "Арена Ботевград", мрежата на eventim.bg, както и на касите на Eventim в цялата страна.