Без наказания си старши треньор Диего Симеоне и с мисълта за предстоящия във вторник реванш от полуфиналите на Шампионската лига срещу "Байерн" в Мюнхен футболистите на "Атлетико" трябваше да положат доста усилия, за да стигнат до победата срещу борещия се за оцеляване съперник, информира БТА. 

Гостите можеха да открият резултата още в третата минута, но удар на Адри Ембарба от границата на пеналта профуча на сантиметри от дясната греда на Ян Облак. Домакините отвърнаха незабавно, но Анхел Корея не успя да преодолее отблизо вратаря Хуан Карлос Мартин. Играчите на "Райо Валекано" владееха повече топката, но трудно достигаха до положения. В 55-ата минута защитниците на гостите изчистиха лошо центриране в наказателното поле от ляво, Антоан Гризман пое пред пеналта и с удар по тревата от 17-18 метра прати топката в долния десен ъгъл на Хуан Карлос.

Това попадение се оказа единствено на"Висенте Калдерон", а въпреки опитите си да стигнат до изравняване, гостите не успяха да създадат сериозни положения пред Облак и останаха на 17-ото място с 35 точки, само на 2 точки от зоната на изпадащите.

Следете на живо срещите от Примера дивисион и Купата на Краля на живо в нашият Livescore.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион