Воденият от звездата ЛеБрон Джеймс тим надигра "Голдън Стейт" с 93:89 и спечели финалната серия с 4:3 победи. С успеха "Кавалерите" направиха невиждан обрат в плейофа, като станаха първият отбор, който обръща финала от 1:3 до 4:3 победи, предаде БТА.

Над всички отново бе ЛеБрон Джеймс, който завърши с "трипъл-дабъл" - 27 точки, 11 борби и 11 асистенции. Очаквано бе определен и за Най-полезен играч във финалите на Националната баскетболна асоциация.

"Откакто се върнах в Кливланд преди две години, имах цел да донеса титлата в града. Дадох всичко, което мога. Излях сърцето си, кръвта, потта и сълзите си в този мач", каза емоционалният Джеймс след мача. Титлата е трета в кариерата на ЛеБрон Джеймс, който два пъти стана шампион с предишния си отбор "Маями".

Триумфът в баскетбола сложи край на дългата суша за спорта в Кливланд, като за последно трофей за местните фенове донесе Кливланд Браунс в Националната футболна лига през 1964 година.

Поражението за "Голдън Стейт" донесе голямо разочарование за тима, който доминираше в редовния сезон със рекордните 73 победи в 82 мача. "Уориърс" губи три поредни мача за първи път от ноември 2013 година.

Дреймънд Грийн бе най-полезен за "Голдън Стейт" в седмия мач с 32 точки и 15 борби, а лидерът на отбора Стеф Къри добави 17 точки. За "Кливланд" освен Джеймс, силен мач направи и Кайри Ървинг с 26 точки и 6 борби.