На своя "Етихад" "гражданите" се наложиха с 2:1 след обрат и така се изкачиха до втората позиция в класирането.

Иначе срещата започна отлично за лондончани, които откриха резултата при първия си удар към вратата. В 5-ата минута отлична контра на "топчиите" завърши с подаване на Алексис Санчес към Тио Уолкът, който необезпокояван от няколко метра прати топката в мрежата на Клаудио Браво - 0:1.

Домакините опитаха да отговорят мигновено, но ударът на Рахийм Стърлинг в 6-ата минута премина покрай вратата. От своя страна играчите на "Арсенал" играеха много концентрирано и като цяло не допускаха сериозни опасности пред Петър Чех.

След почивката обаче ситуацията на терена се промени коренно. Само две минути след подновяването на играта стартиралият като титуляр Лерой Сане възстанови равенството. Немският национал получи страхотен пас от Давид Силва и от чиста позиция не сбърка за 1:1. При паса на Силва обаче останаха сериозни съмнения, че Сане е в положение на засада.

Голът вдъхна още повече увереност на играчите на Пеп Гуардиола, които притиснаха максимално своя съперник в търсене на пълен обрат. Това се случи в 71-ата минута, при която брилянтен диагонален пас на Кевин де Бройне намери Рахийм Стърлинг, който се възползва от колебливата защита на "Арсенал" и с много точен изстрел преодоля Чех за крайното 2:1.

Вижте класирането и програмата в Премиършип