Мачът се игра в гореща атмосфера пред пълните трибуни в града, столица на пустинята Негев. Клубът се гордее с прякора си "камилите", а тази вечер "орлите" нямаха сили срещу този съперник.

Нигерийската деветка Антони Нвакеме наказа шампиона на България в 20-ата минута, засичайки отблизо подаване от десния фланг на Маор Меликсон. Двамата бяха най-опасни в атаката на израелския първенец, като не спряха да тормозят неособено сигурната отбрана на "Лудогорец".

Първото полувреме бе отворено и с атаки от двете страни, но по-добрите положения бяха за "Апоел". В отговор Марселиньо едва не изравни от пряк свободен удар, спасен от Гай Хаимов, вратарят на домакините.

След почивката отборът на Георги Дерменджиев тръгна да търси гол, но Вандерсон два пъти не уцели вратата от добри позиции. Домакините играеха прибрано и на контраатаки, като Нвакеме задържаше топката и измъчи Игор Пластун и Козмин Моци в отбраната на гостите.

И в момент, в който наглед "Лудогорец" бе поставил мача под контрол, "Апоел" нанесе решаващ удар. Нвакеме центрира и Михаел Охана овладя, завъртя се и стреля мощно под гредата в 79-ата минута. 2:0 и задачата на първенеца на България изглежда много сложна.

Не че "Лудогорец" не е излизал и от по-трудни ситуации в кратката си и изпъстрена с драми европейска история. Нито пък е изненада, че гостуването бе загубено - от 19 визити в Шампионската лига (квалификации и групова фаза), отборът от Разград е спечелил 2 победи в редовното време.

Шансове остават за реванша на 2 август (сряда). Но ще бъде изключително трудно след видяното в израелската пустиня и най-вече - при два чисти гола пасив срещу един много солиден отбор.