Испанците не успяха да проучат каква е формата на нападателя, а единственото, което знаят е това, че Коста е в немилост на "Стамфорд Бридж" и физическото му състояние не е никак добро.

Нападателят в момента е родната Бразилия, като е в готовност да премине в бившия си клуб "Атлетико Мадрид", въпреки че клубът няма право да подписва с нови играчи до януарския трансферен прозорец.

"Новата ми дестинация вече е зададена. Трябва да се завърна в "Атлетико Мадрид", заявява Коста.

"В момента се намирам в задънена улица поради факта, че от "Челси" не искат да ме освободят, но аз вярвам, че ситуацията ще се разреши в момента, в който акостирам в Испания", завършва бившият голмайстор на "сините" от Лондон.

Италианският треньор на "Челси" Антонио Конте и нападателят влязоха в конфликт малко преди края на Висшата лига през миналия сезон. Той бе заради оплакване на Коста за болки в гърба преди предстоящият мач с тогавашния действащ шампион "Лестър". След консултация с лекарите, Конте разбрал, че проблемът на нападателя не е толкова сериозен и разговорът между двамата бил на доста висок тон, според очевидци на случката.

От тогава отношенията между двамата започнали да изстиват, като италианският спец не бил доволен и от дисциплината на играча на терена. Честите му картони и заяждания с противниковите играчи не се нравели на Конте, което също допринесло за изпадането му в немилост на "Стамфорд Бридж".

Вижте класирането и програмата в Премиършип