Руснаците, чийто тим Динамо беше елиминиран от ЦСКА в квалификациите за Лига Европа, не пропуснаха да отбележат събитията в София, още повече че става дума за употреба на алкохол.
Коста Янев минал метър, недоволстват наказаните
"ЦСКА изгони деветима за пиянство", съобщи електронното издание на в. "Советский спорт". Някои от читателите на вестника обаче объркаха ЦСКА с Левски. "Тези ли идваха до Казан? Сигурно са поливали мъката от провалените трансфери", написа един от читателите във форума на изданието.
Друг добавя: "Там, в България, е много весело. Жалко, че не могат да пият! Ето това е задружен отбор, и на масата са заедно."
"Русия Днес" също съобщи: "Девет футболисти от ЦСКА изгонени за пиене!" В Португалия вестник "Рекорд" отбелязва, че Давид Силва е един от деветте футболисти, които са отстранени от ЦСКА.
"Португалецът Силва и още осем негови съотборници бяха извадени от отбора. Според информации на местните медии групата редовно е осъмвала по заведенията", съобщава най-големият спортен всекидневник в страната.
Френският "Екип" също пише за решението на Любо Пенев да изгони играчите. Испанският "Марка" от своя страна отбеляза със задоволство: "Пенев, бивш нападател на Валенсия и Атлетико (Мадрид), извърши чистка в ЦСКА.
Дори и американците се развълнуваха от скандала в ЦСКА. ESPN излезе със заглавие "Мистерия в ЦСКА". Агенцията разяснява, че най-вероятната причина за санкциите в отбора е, че някои от играчите са били забелязани редовно да пият в нощни клубове през последните седмици.