Източник от съблекалнята, логично пожелал анонимност, обяви, че играчите имат да получават по 3 заплати, както и бонуси за класирането си за Лига Европа, обещани им през миналия сезон.

Никой от управата на железничарите така и не давал обяснение на футболистите въпреки постоянните намеци от тяхна страна за случващото се. Чужденците пък си чакали и парите за квартири, които в момента плащали от своя джоб, въпреки че договорката била да ги поеме клуба. Повечето състезатели вече са разговаряли с мениджърите си, като са обсъждали възможността да напуснат Локомотив София през зимата, съобщава Novsport. 

Очаква се на полусезона поне 4-5 играчи да разтрогнат договорите си по вина на клуба, ако парите им продължават да се бавят. Интересното е, че те могат да прекратят контрактите си пред Арбитражния съд още сега заради неизплатени по 2 заплати, но все още вярвали на "честната" дума на ръководството, че скоро ще получат парите си.

На този етап редовно се давали само премиите за победа, но в последно време червено-черните рядко стигат до трите точки.